Gimnastika: Žugec u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva!

Hrvatski juniorski gimnastički reprezentativac Mateo Žugec plasirao se u finale konja s hvataljkama na prvom Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u mađarskom Gyoru.

Sedamnaestogodišnji Žugec, odličan jedanaesti s prošlogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva održanog u Glasgowu, na prvom se povijesnom Svjetskom prvenstvu za juniore kao jedini hrvatski predstavnik plasirao u finale. U konkurenciji 120 vrhunskih mladih gimnastičara, Žugec je izborio svoje mjesto u subotnjem nastavku ovog velikog natjecanja. Za svoju je izvedbu u kvalifikacijama  ocijenjen s 12.866 bodova što je bilo i više nego dovoljno za osmo mjesto i veliko povijesno finale.

“Uz sve ozljede i probleme koje sam imao posljednjih desetak dana te uz blokade u izvedbi jačih elemenata koje su bile posljedica slabijeg treniranja, u zadnji smo čast promjenili strategijski sastav vježbe i moram biti i više nego zadovoljan s postignutim čudom. Vjerujem da ću u finalu još bolje odraditi svoju vježbu i zadnjim ću se snagama boriti za medalju”, iskren je nakon kvalifikacija bio Žugec.

Prvo mjesto u kvalifikacijama ove sprave pripalo je Japancu Shinnosukeu Oki (13.900). Drugoplasirani je bio njegov sunarodnjak Takeru Kitazono (13.633), a trećeplasirani Kinez Haonan Yang (13.166).

Komentiraj