Gimnastičarke Tijana Korent i Sara Šulekić izborile plasman u finale Svjetskog Challenge kupa

Hrvatske gimnastičarke Tijana Korent i Sara Šulekić drugi tjedan u nizu izborile su plasman u finale Svjetskog Challenge kupa, nakon turnira u mađarskom Szombathelyju prošlog vikenda sada su ušle u finale i na posljednjem ovosezonskom turniru kojemu je domaćin turski grad Mersin.

Korent (GK Nedelišće) je do svog 40. finala u karijeri došla s ocjenom 12.775 na preskoku, trećim najboljim rezultatom današnjih kvalifikacija.

“Ne mogu se žaliti. Ušla sam u finale, a to mi je bio cilj. Izborila sam finale kao treća, međutim to ništa ne mora značiti, u nedjelju u finalu sve kreće ispočetka. Treba odraditi svoje skokove još jednom. Vidjet ćemo što će biti, ali sada sam sretna. Ovo mi je šesti turnir Svjetskog kupa ove sezone, peto finale i više od ovog nisam ni mogla očekivati”, rekla je Korent.

Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) četvrtom ocjenom kvalifikacija (12.700) dvovisinskih ruča došla je do svog trećeg finala SK u karijeri. Premijeru je imala prošle godine upravo u Mersinu, a da joj je ovo sretan grad potvrdila je i 2020. godine kada je postala juniorska viceprvakinja Europe na ovoj spravi.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama Mateo Žugec (GK Vindija) bio je deveti sa 13.300 i prva je rezerva za finale, dok je Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) završio kao 12. sa 13.050. Njegov klupski kolega Filip Boroša zauzeo je 20. mjesto u kvalifikacijama partera (12.500).

U subotu, drugog kvalifikacijskog dana Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) nastupa na gredi i tlu.

Sva finala na rasporedu su u nedjelju.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]