Gimnastičarka Simone Biles prva sportašica koja je dobila emoji na Twitteru

Simone Biles, jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena, postala je prva sportašica koja je dobila svoj Twitter emoji. Ovo možda na prvu ne zvuči kao velika vijest, ali nemojte zaboraviti da smo u 21. stoljeću i da su sve stvari vezane za društvene mreže itekako bitne.

Biles (24) je američka gimnastičarka koja je na Olimpijskim igrama u Riju osvojila četiri zlata i jednu broncu, dok je na Svjetskim prvenstvima od 2013. do 2019. godine osvojila 19 (!) zlatnih i po tri srebrne i brončane medalje. Naravno, očekuje se da će i u Tokiju Biles nastaviti sa žetvom medalja, Amerikanka je favorit za pet olimpijskih zlata.

Emoji koji je Twitter objavio kao posveti Simone Biles je u liku koze, odnosno, na engleskom goat-a. Goat se uobičajeno na engleskom govornom području koristi kao skraćenica za „greatest of all time“, što je jasna poveznica sa Simone Biles koja se smatra najvećom svih vremena u gimnastici.

Kad god netko na Twitteru napiše hashtag #SimoneBiles ili #Simone pojavit će se „goat“ u trikou sa medaljom oko vrata, i ta će opcija na ovoj društvenoj mreži stajati do kraja Olimpijskih igara u Tokiju.

Biles je u prošlosti često bila označavana kao presamouvjerena a nakon što je na društvenim mrežama pročitala jedan komentar u kojem autor piše da je ova gimnastičarka toliko puna sebe da bi mogla staviti kozu (goat) kao logo na svoj triko, ona je baš to odlučila napraviti već na sljedećem natjecanju.

„Rekla sam si, pa to je zapravo odlična ideja. Neka me mrzitelji mrze, ali neka me fanovi još više vole“, rekla je Biles u razgovoru za magazin Marie Claire.

Komentiraj