Giannija Versacea ubio je muškarac koji je bio bolesno opsjednut slavnim kreatorom

Dana 15. srpnja 1997. godine zbio se zločin koji je potresao svijet: slavni dizajner Gianni Versace ubijen je ispred vlastita kućnog praga, mecima koje je u njega ispalio poremećeni serijski ubojica.

Svijet visoke mode izgubio je ako ne najveće, a ono barem najblještavije ime. U ranim jutarnjim satima, “kralj dekadentnog kiča” Gianni Versace ubijen je ispred vlastita kućnog praga, na stepenicama luksuznog doma u Miami Beachu. Pedesetogodišnjem hedonistu, preplanulom šarmeru koji je odijevao najveće glumačke zvijezde i organizirao najluđe tulume, mecima ispaljenim iz poluautomatskog pištolja Taurus PT100 presudio je Andrew Cunanan, serijski ubojica koji je do tada već bio oduzeo četiri ljudska života. Osam dana nakon ubojstva, Cunanan je izvršio suicid, a činilo se da je sa sobom u grob odnio pitanje na koje je svekolika svjetska javnost htjela dobiti odgovor: zašto?

Kroz razgovore s ubojičinim poznanicima i čitanje njegovih bilježaka, policija je malo-pomalo počela dobivati predodžbu o motivima njegovih bizarnih zločina. Cunanan, pokazala je istraga, bio je gay žigolo narcisističke strukture osobnosti. Natprosječno inteligentan, solidno je zarađivao varajući bogate, mahom starije ljubavnike. Svi dokazi su upućivali na zaključak da je bio nezdravo opsjednut Versaceom. Njegove fotografije krasile su zidove ubojičina skromnog stančića, a poznanike je svakodnevno “davio” dugačkim, maštovitim pričama o bliskom prijateljstvu sa slavnim modnim kreatorom.

 

Komentiraj