Gerardu Depardieu prijeti ponovno suđenje za silovanje mlade glumice

Francuski glumac Gérard Depardieu (71) suočava se s mogućnošću da se optužba za silovanje, koja je protiv njega jednom već bila podignuta i odbačena, ponovo nađe na sudu. Osoba koja ga je prošle godine optužila za silovanje odlučila je ponovo pokrenuti postupak, javljaju francuski mediji. Tužiteljstvo je prošle godine optužbu odbacilo nakon devetomjesečne istrage koja nije ponudila dokaze na temelju kojih bi započeo sudski proces protiv Depardieua. Prema francuskim zakonima, sudac sada mora odlučiti hoće li usvojiti zahtjev za ponovnim pokretanjem istrage.

Postupak protiv Depardieua pokrenula je neimenovana francuska glumica koja tvrdi kako se silovanje dogodilo u kolovozu 2018. godine u Depardieovom stanu u Parizu. Ona je tada imala 22 godine, došla je u njegov stan zbog uvježbavanja scena, da bi je slavni glumac, prema njezinim tvrdnjama, napastvovao. Depardieu je, s druge strane, neprestano govorio da je nevin.

Odvjetnik Gerarda Depardieua izjavio je kako nije informiran o ponovnom otvaranju postupka te smatra da do toga neće ni doći.

Komentiraj