Branič španjolske reprezentacije i Barcelone Gerard Pique kazao je kako način igre s kojom je Španjolska osvojila naslov svjetskog prvaka 2010. godine, i dva uzastopna Europska prvenstva više ne uspijeva.

Španjolska je u samo nekoliko dana doživjela prva dva poraza na Europskim prvenstvima u posljednjih 12 godina. Prvi im je nanijela Hrvatska u trećem kolu, te ih u osminu finala poslala na Talijane, koji su u ponedjeljak slavili sa 2:0.

“Moramo napraviti korak unatrag i sagledati cijelu situaciju, i stil igre i razinu na kojoj smo igrali”, rekao je 29-godišnjak. “Više ne igramo na razini kao prije nekoliko godina”, dodao je poručujući da neke utakmice dobivaju na temelju respekta i prošlih uspjeha.

“Sada više nismo najbolja ekipa. Nismo u položaju da osvajamo turnire. Ne radi se samo o igračima. Pokušali smo igrati na isti način kao proteklih nekoliko godina. Ovo ispadanje trebalo bi nam pomoći da shvatimo da u budućim natjecanjima više nećemo biti najveći favoriti”, iskreno je rekao Pique.

Komentiraj