Gerard Depardieu ogorčen Francuskom: Sve ću prodati, više ne želim biti dijelom ove zemlje

Screenshot/YouTube RTS

Nakon što je napustio Francusku, glumac Gerard Depardieu kaže kako razmišlja o tome da proda sve što posjeduje u toj zemlji. “Ja više ne želim biti dio nje”, rekao je.

Ovaj je 66-godišnjak priznat kao jedan od najvećih francuskih glumaca svoje generacije, a zemlju je napusio 2012. godine kako bi izbjegao novu poreznu stopu od 75 posto. Smjestio se u Belgiji, a Vladimir Putin mu je dao rusko državljanstvo.

 

  • “Porezne me vlasti ljute”, rekao je za Le Fifaro u petak. “Mislim da ću prodati sve što imam u Francuskoj. Više ne želim biti dio ove zemlje, unatoč tom što mi se sviđeju Francuzi. Osim novinara, koji su na vladinoj plaći”, dodao je.

 

Depardieu u Francuskoj posjeduje vinograd, a uložio je novac i u nekoliko restorana u Parizu. “Samo želim napustiti ovu zemlju. To nije zbog lokalnih poreza, nego se ne slažem s time na koji se način troši novac iz naših poreza. Ne žalim više ništa posjedovati. Želim otići negdje drugdje, nešto iznajmiti, tamo živjeti i umrijeti, I raditi s ljudima koje volim”, poručio je glumac.

Velike kontroverze izazvalo je prijateljstvo Depardieua s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i Čečenom Ramzanom Kadyrovim. Depardieu je priznao kako trenutno živi u Italiji, ali i kako će se uskoro preseliti u Bjelorusiju.

Komentiraj