Gerard Butler pokraden za milijune dolara, podigao tužbu

„Pad Olimpa“ (Olympus has Fallen), akcijski film koji je 2013. režirao Antoine Fuqua, na svjetskim je kino blagajnama zaradio 170 milijuna dolara. Glavnu ulogu, tajnog agenta Mikea Bannona koji u Bijeloj kući spašava predsjednika nakon terorističkog napada, glumio je Gerard Butler. Iako mu je taj film donio povratak izgubljene popularnosti, on smatra da mu nije donio novac koji je zaslužio. Stoga je u petak Butler podigao tužnu protiv kompanija koje su producirale film, a to su Nu Image i Millenium Films, te traži od njih 10 milijuna dolara.

„Producenti su zaradili desetke milijuna dolara na filmu ‘Pad Olimpa’ ali Butleru nisu platiti ni cent od zarade iako su bili obavezni prema ugovoru“, navodi se u tužbi u kojoj stoji kako su producenti Butleru prikazali lažno financijsko stanje iz čega se zaključuje kako nisu Butleru ništa dužni platiti.  Njihov je zaključak kako je cilj producenata bio sakriti zaradu of filma „Pad Olimpa“ kako bi tu zaradu zadržali za sebe.

Nakon uspjeha tog filma Butler je ponovio ulogu Mikea Bannona u filmovima „Pad Londona“ iz 2016.  i „Pad anđela“ iz 2019. godine.

Komentiraj