Gentle Day

GENTLE DAY Veliki investicijski plan poduzetnice Dine Vukičević

Izgradnja tvornice nosi gotovo utopijski prizvuk, no upravo na to se odlučila članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Dina Vukičević (50) iz Vukovara. Zahvaljujući prijateljstvu s 45-godišnjom Litvankom Vilmante Markeviciene, poduzetnicom i inovatoricom koja je osmislila i kreirala ekološke, antialergijske i biorazgradive Gentle Day menstrualne uloške, krenula je međunarodna poslovna suradnja, a zatim i cijela “oluja poslovnih planova” kako za hrvatsko, tako i međunarodno tržište.

Prenosimo priopćenje za medije: 

“- Vilmante Markeviciene, moja poslovna partnerica i vlasnica brenda te istoimene međunarodne tvrtke Gentle Day čije je sjedište u Chicagu, zahvaljujući praćenju inovacija na svjetskom tržištu, te primjenom istih u svom proizvodu – Gentle Day menstrualnim ulošcima, doživjela je veliki uspjeh na američkom tržištu. Povezala nas je želja da njezin izum, te moju prodavačko – poduzetničku aktivnost povežemo kako bi i u Europu donijeli uloške, s ciljem da ga i žene na ovom kontinentu upoznaju, posebice jer je iznimno tražen i rado korišten u SAD-u. S ideje krenula sam u realizaciju, za početak kroz prodaju i plasman uložaka za Hrvatsku, te države regije, no planova je puno, uz ostalo i da ih sama proizvodim – opisuje Dina Vukičević, vlasnica tvrtke Gentle day Hrvatska.

S riječi na djela poduzetnica Dina Vukičević, brzo je prešla i kaže, sad se više ne zaustavlja. Na Dan žena 08. ožujka ove godine na Kongresu poduzetnica kojega je organizirao Virtualni ženski poduzetnički centar, prvi je puta sa svojim Gentle day timom predstavila ženama u Hrvatskoj menstrualne uloške koji su već “pokorili” svojim odlikama i kvalitetama američko tržište.

– Kad smo ih predstavili prvi puta ove godine 08. 03. na Kongresu poduzetnica u Zagrebu, baš simbolički na Dan žena, kad sam vidjela sve te pozitivne dojmove i impresije žena na naš proizvod znala sam da tu ne smijem stati, nego da trebamo krenuti dalje. Iz prodaje u proizvodnu, što više od hrvatskih sirovina te što više uz pomoć hrvatske pameti i znanja – jasna je o svojim poduzetničkim planovima Dina Vukičević.

To u prvom redu za ovu poduzetnicu znači samo jedno – gradnju i otvaranje tvornice u Vukovaru gdje živi s 21-godišnjom kćerkom Miriam, studenticom trgovine na vukovarskom Veleučilištu Lavoslav Ružička, uz supruga Aleksandara Vukičevića (48), koji je u Gentle day timu zadužen za logistiku. Dio Gentle day tima je i brand menadžerica, Vukovarka Jelena Fabijanac (31), a pravu ekipu tek s početkom gradnje tvornice planiraju “oformiti” za velike planove i njihovu realizaciju.

– Očekuje nas puno posla jer pred nama je velika inovacija koju za ovo tržište tek treba predstaviti i kupce upoznati. Kako sam građevinska tehničarka po struci, s dva desetljeća poduzetničkog staža, smatram da je sasvim logičan izbor aktivnosti bio da osim prodaje idemo i na proizvodnju u vlastitoj tvornici. U njoj ćemo prioritet prilikom zapošljavanja dati ženama koje su dugo godina nezaposlene, te ukoliko su bez posla i ujedno starije od 40 godina jer će im to biti prilika da da odu s burze rada – najavljuje direktorica tvrtke Gentle Day.

Zanimljivo kako je ideju o otvaranju tvornice u Vukovaru imala prije par godina, no ističe, da tržište tada nije bilo spremno za ovaj revolucionarni proizvod kojega je osmislila žena.

– Zapravo smo ispitivali tržište koje, čini se, prije nekoliko godina kada smo prvi puta krenuli u “Gentle day” akciju, nije bilo spremno prihvatiti proizvod. No ipak, s godinama smo svi postali ekološki osvješteniji. Osnovni materijal je stopostotni pamuk u koji je utkan mineral turmalin. Gentle Day ulošci su i potpuno veganski proizvod. I vjerujemo uskoro s naznakom Made in Croatia – naglašava Dina Vukičević”, piše u objavi.

Komentiraj