Genoa potvrdila da je Marko Pjaca zaražen koronavirusom

Talijanski prvoligaš Genoa služeno je potvrdio da je Marko Pjaca jedan od 11 igrača koji su zajedno s još četiri člana stručnog stožera pozitivni na koronavirus. Drugi hrvatski reprezentativac Milan Badelj nije imao pozitivan nalaz nakon testiranja te zasad nije upitan njegov odaziv za listopadske utakmice Vatrenih u kojima će izabranici Zlatka Dalića odmjeriti snage sa Švicarskom, Švedskom i Francuskom. Pjaca i Badelj su članovi Genoe postali ovog mjeseca nakon što je prvi došao na posudbu iz Juventusa, a drugi je ostvario transfer iz Lazija.

Osim Pjace pozitivni su i igrači Davide Zappacosta, Francesco Cassata, Lukas Lerager, Federico Marchetti, Filippo Melegoni, Luca Pellegrini, Mattia Perin, Ivan Radovanović, Lasse Schöne i Valon Behrami te Pietro Cistaro, Alessandro Donato, Pietro Gatto i Matteo Perasso koji pripadaju stručnom stožeru.

Perin i Schöne su jedina dva nogometaša koji su bili pozitivni i prije nedjeljne utakmice s Napolijem (6:0) koja se igrala u sklopu 2. kola Serie A. Marchetti, Lerager, Melegoni, Pellegrini, Pjaca, Radovanovic, Zappacosta i Behrami su igrali na San Paolu te su uoči susreta bili negativni, no nakon dvoboja rezultati su bili drugačiji zbog čega zabrinutost vlada i u taboru Napolija. Behrami je pak bio negativan na testiranju u ponedjeljak, no danas se ponovno testirao nakon čega su došle loše vijesti.

Testiranje je provedeno i među igračima Napolija i zasad nije bilo pozitivnih slučajeva, ali treba uzeti u obzir period inkubacije zbog čega još uvijek ne mogu biti sigurni da tijekom utakmice nije došlo do prijenosa zaraze.

U 3. kolu Serie A Genoa bi 3. listopada trebala dočekati Torinu dok je Napoli dan kasnije gost kod Juventusa. Još uvijek nije donijeta službena odluka o možebitnoj odgodi navedenih utakmica.

Komentiraj