Generalni menadžer Ubera za Hrvatsku, Davor Tremac večeras je gostovao u Dnevniku N1 televizije, gdje je govorio o problemima s kojim se susreću partner vozači Ubera i napadima koje doživljavaju.

Prije dva dana zapoaljeno je vozilo Ubera kod zagrebačkog Filozofskog fakulteta, a Tremac kaže kako su maskirani napadači napali Uberovog partner vozača i zapalili mu auto. “Mi smo spremni surađivati s policijom. Znamo da policija radi na slučaju, ali ne zna se jesu li došli do počinitelja”, rekao je.

Dodaje da je sretna okolnost što vozač u napadu nije ozlijeđen i što s njim nije bio korisnik. “Uber u ovakvim slučajevima pruža podršku vozačima od pravne do financijske pomoći. Mora imati osnovno i komercijalno osiguranje. Surađujemo s tvrtkom u kojoj je zaposlen da vidimo kako možemo pomoći”, ističe.

Otkrio je kako se napadi na vozače Ubera događaju u velikom broju gradova u kojima posluju. “Mi taksiste ne vidimo kao konkurenciju. Veliki broj taksista radi u Uberu. Ne vidim razloga otporu jedne grupe taksista prema Uberu i njegovim vozačima”, objašnjava Tremac.

Opovrgnuo je napise u medijima da Uber nema potrebne dozvole. “Svi vozači rade kroz tvrtke ili obrte, registrirani su za tu djelatnost. Te tvrtke posluju po hrvatskim zakonima. Porezi, prirez, zdravstveno, porez na dobit… Sve se plaća”, kaže.

Za kraj je otkrio da je sezona u Dalmaciji bila odlična. U prvih 24 sata od pokretanja usluge, Uber je koristilo preko 40 nascionalnosti. “uristi čim su čuli da je Uber u Splitu su ga počeli koristiti. To je dokaz kako Uber može pomoći turizmu. I lokalno stanovništvo sve više koristi Uber”, zaključio je.

Komentiraj