General Motors sprema odgovor na Teslin Cybertruck

Pixabay/veerchudasama007

General Motors sprema odlučan odgovor na Teslin Cybertruck, vozilo će prema pisanju američkih medija moći prijeći 650 kilometara samo uz jedno punjenje, otkriva engadget.com.

Iako je Cybertruck privukao najviše pažnje javnosti i medija te popularizirao koncept električnih kamioneta, automobilske tvrtke su slične projekte najavile već ranije. Tako je Ford prošlo ljeto predstavio prototip s rekordnom nosivošću.

BET Truck je dio ozbiljnih planova kompanije GM prema održivoj budućnosti automobilske industrije. Javno objavljeni desetgodišnji plan i izvještaj garantiraju kako će se model sigurno pojaviti na tržištu.

Stručnjaci i novinari nagađaju kako će biti riječ o novoj seriji vozila ili o nadograđenom modelu Silverado.

Američka javnost i stručna glasila spominju sljedeću i 2023. godinu, koje su istaknute u izvještaju o održivosti i proizvodnji električnih automobila, no zasad nema vijesti kada bi kamionet trebao doći na tržište.

Zna se kako će više od dvije milijarde dolara biti investirano u prenamjenu tvornice Detroit-Hamtramck, koja će nakon promjena u pogonima i otvaranja novih odjela proizvoditi samo električna vozila.

Komentiraj