Gdje je nestao čovjek? Pješaka udario kombi, vozač pobjegao. U jarku ga pronašao prolaznik pa ga – opljačkao

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u četvrtak je izvijestila o nevjerojatnom slučaju koji se u rujnu dogodio na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca.

Naime, 19. rujna vozač kombija udario 57-godišnjeg pješaka i pobjegao, ostavivši čovjeka da leži teško ozlijeđen, bez svijesti u jarku. Naišao je drugi muškarac, koji je, umjesto da pomogne, unesrećenog čovjeka – opljačkao i ostavio ga da leži u kanalu.

Ozlijeđenog je tek nešto kasnije iz svog automobila zamijetio jedan 54-godišnjak iz Ilače koji mu je odmah priskočio u pomoć i pozvao hitnu pomoć. Policija je izvijestila da je ozlijeđeni pješak prevezen u vinkovačku bolnicu, gdje su mu utvrđene teže ozljede.

Ipak, vozač kombija koji je udario pješaka i ostavio ga, kao i onaj koji ga je potom opljačkao na kraju su pronađeni. Policija je, navode, još krajem rujna otrila da je kombi vozio 65-godišnjak iz Tovarnika, a u srijedu su otkrili i tko je nesretnog pješaka opljačkao. Riječ je o 35-godišnjaku iz Jarmine.

“Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Teška krađa’ protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, navodi se u policijskom priopćenju. Protiv vozača podignuta je kaznena prijava za kaznena djela ‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu’ i ‘Nepružanje pomoći’ nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj