Pojavila se informacija da je Matejevoj prijateljici oduzeta putovnica, ekipa progovorila o situaciji u Gotiku

Matejeva prijateljica, Splićanka koja je u vrijeme njegova nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej Periš uoči nestanka pokušao komunicirati, ne smije napustiti Srbiju. Srbijanska policija joj je, navodno, oduzela putovnicu, piše Jutarnji list.

No, ta priča nije točna. Kako je Telegrafu potvrđeno iz srpskog MUP-a, ona i dalje ima putovnicu i nije joj oduzeta. Beogradska policija s njom je provela razgovor.

“Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzeta putovnica. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Cijelo sam vrijeme s njom u kontaktu. Savjetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzeta putovnica”, rekao je otac djevojke za Slobodnu Dalmaciju.

S njom se prije više od desetak dana sreo u Beogradu, i to ispred zgrade policije, i Nenad Periš, Matejev otac, koji je rekao da mu je Maja rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju. No, je li to točno, tek se treba utvrditi.

Dva računa u Gotiku

U međuvremenu, policija nastavlja ispitivati njegove prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno su sada komentirali da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u trenucima dok se on borio za život.

“Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas e-mailom, uredno uplatili za najam kombija do 2. siječnja, ali su se javili da će produljiti najam i vratili su ga 4. siječnja poslijepodne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali”, rekao nam je zaposlenik tvrtke iz zagrebačke Dubrave u kojoj je unajmljen Renaultov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd, piše Jutarnji list.

Poslao joj poruku na Instagram

“Nemam informaciju da se moj Matej čuo s prijateljicom, već da joj je poslao poruku na Instagramu. Ona mu nije odgovorila. Nisam saznao što je želio od nje”, priča za Telegraf.rs Nenad Periš i dodaje da se Matej njemu obratio porukom: “Tata, ulazim u Srbiju”. Od tog 30. prosinca više se nije čuo sa sinom.

Da je nestao u Beogradu javili su mu Matejevi prijatelji.

Istraga u slučaju nestanka Mateja Periša proširila se i na još tri grada – Smederevo, Pančevo i Požarevac.

“Policija i dalje češlja Savu i Dunav, ali i termovizijskim kamerama provjerava svaki napušten objekt. Od prije nekoliko dana u potragu su uključeni i sateliti. Za sada ne postoji ni jedan jedini dokaz da je mladić upao u Savu”, objašnjava Telegrafov izvor iz istrage.

Prema riječima Matejevog oca, iako je dosta vremena prošlo, ne gubi nadu da će se sa sinom vratiti u Hrvatsku.

“Dosta vremena je prošlo. Vremenski uvjeti su loši, ali dok god postoji mali postotak, ja vjerujem u Boga da je Matej živ”, poručuje Nenad Periš.

Komentiraj