Gdje će se prijaviti Milanović? “Razmatrao sam Senj, Glavice, Sinj, konjsku ergelu”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je komentirao slučaj dodjele državnog stana predstojniku Ureda premijera Zvonimiru Frka-Petešiću.

“Čovjek parazitira na našoj grbači, na našoj grbači. To je kazneno djelo s vrlo visokom svijesti o tom djelu. On ovdje prebiva glavom, bradom i lisnicom. Frka je Zagrepčanin i ovo što je napravio je nevjerojatno”, rekao je novinarima Milanović.

Novinari su ga pitali gdje će se on prijaviti, s obzirom na to da je njegov glasnogovornik u subotu priopćio da je Milanović posjetio Tarvisio ‘kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu’.

“Razmatrao sam Senj, tamo je na groblju dosta mojih, neki su i u moru, Glavice, Sinj, konjsku ergelu, mogu se i među konje prijaviti”, rekao je Milanović.

Poručio je da mu tako nešto nikada nije palo na pamet, ni njegovim suradnicima. “Uvjeren sam da nikome iz Plenkovićeve vlade nije palo na pamet, osim ovom. Ili će se pokazati da ima još nekoliko lopova, ili da ih nema. To nikom ne pada na pamet. Ovo je razina roba u podrumu, ne pada ti na pamet da netko može na taj način zlorabiti sustav”, istaknuo je Milanović.

Poručio je da je riječ o kriminalu. “Činjenica je da to nikome nije palo na pamet, da nije uživao zaštitu svog prijatelja i šefa”, rekao je Milanović i upitao što bi napravili da se sad donese zakon da je u redu držati roba u podrumu.

“To je kazneno djelo, i to ne samo Frkino. I Plenović to brani. Bezobrazno, da neće na to odgovarati. Morao sam odgovarati na njihova pitanja kako sam digao kredit na 30 godina. Evo tako, plaćam kredit, živim u zgradi na trećem katu”, zaključio je.

EKSKLUZIVNO: ‘Za obnovu stana Frka-Petešića sve naloge izravno je davala Renata Sabo. Sve se odvilo enormno brzo, nije to bila normalna procedura’

Milanović navodno viđen na skijanju u Italiji. ‘Išao sam provjeriti uvjete za prijavu prebivališta’

Komentiraj