GAZA Dva palestinska tinejdžera ubijena u izraelskom napadu

epa

Dvojica palestinskih tinejdžera ubijena su u izraelskom napadu u Pojasu Gaze, rekli su palestinski dužnosnici u nedjelju, u jednom od najvećih  razbuktavanja prekograničnih sukoba nakon rata 2014. između Hamasa i Izraela.

Izraelska vojska rekla je da je pogodila 18 ciljeva u Pojasu Gaze u noći na nedjelju i u nedjelju ujutro nakon što su četvorica izraelskih vojnika ranjena u eksploziji na granici s palestinskom enklavom.

Izraelski zrakoplovi i tenk ciljali su mjesta uključujući i Hamasove pogone za proizvodnju oružja te objekte za obuku, rekla je vojska.

Dvojica tinejdžera u dobi 17 godina ubijena su u vojnim napadima, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva koje vodi Hamas.

Napad je slijedio nakon što su četvorica vojnika ranjena, dvojica od njih teško, pri detonaciji  improvizirane eksplozivne naprave u subotu na južnoj granici Pojasa Gaze.

Hamas nije preuzeo odgovornost za detonaciju eksplozivne naprave.

Napetosti između Palestinaca i Izraelaca pojačale su se od prosinca, kad je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

Komentiraj