GAURA HODAK: “USKOK je mogao upasti na primopredaju mita Kovačeviću”

Zašto USKOK nije upao u Klub i pohapsio aktere navodne primopredaje 1,96 milijuna kuna mita uhićenom šefu Janafa Draganu Kovačeviću? To je pitanje u Novom danu N1 televizije otvorila  novinarka Nacionala Orhidea Gaura Hodak, komentirajući ekskluzivno otkriće da je Jakov Kitarović, suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, bio 8. studenoga 2019. u ‘Klubu’ u kojem je navodno obavljena sporna primopredaja u kojoj je, po tvrdnjama DORH-a, šef JANAF-a Dragan Kovačević primio mito.

EKSKLUZIVNO: DORH nije uhitio Kovačevića tijekom primopredaje mita da ne uništi kampanju Grabar-Kitarović

“Da se tada dogodilo uhićenje, moralo bi očito biti uhićeno dvadesetak osoba koje su tada bile u klubu, a među njima i Jakov Kitarović. Ispred Kluba je bila policijska tajna pratnja, oni su mogli snimajući taj prostor izvana, kako su i snimili dolazak Kreše Peteka. mogli utvrditi da je ondje i pratnja Jakova Kitarovića, supruga tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović”, ocijenila je Gaura Hodak.

Ona je komentirala nedavnu izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića kako je Uskok odmah trebao uhapsiti aktere primopredaje ako je znao za nju, rekavši kako u tom času Milanović najvjerojatnije nije mogao znati za taj navodni čin. “Milanović tad nije ni mogao znati, ali mogao je kasnije dobiti neke informacije iz izvješća SOA-e, ne mogu to tvrditi”, kaže Gaura Hodak.

“Hoće li istraga propasti ako se ne dokaže gdje je novac završio, zašto USKOK nije upao u Klub, samo su neka od pitanja koja se nameću. Mi ne znamo što je bilo u toj vreći, da je USKOK upao unutra znali bismo… USKOK je mogao djelovati”, ustvrdila je Orhidea Gaura Hodak.

Komentiraj