Gasquet: Nisam mogao pratiti Marinov ritam

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Francuski tenisač Richard Gasquet, kojeg je Marin Čilić pobijedio u tri seta i odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa, rekao je da je razočaran konačnim rezultatom, ali da nije mogao pratiti ritam najboljeg hrvatskog igrača.

“Bio je bolji od mene. Marin igra u sjajnoj formi i s puno samopozdanja nakon što je osvojio Cincinnati. Pokušao sam, dao sam sve od sebe, ali nisam mogao igrati na njegovoj razini”, priznao je Gasquet koji je u dvoboj ušao s prednošću 2-1 iz prijašnjih mečeva s Čilićem, ali i sa saznanjem da je od njega već izgubio ove godine u Indian Wellsu.

Francuzi su tako ostali bez mogućnosti da se krajem studenoga bore za svoj deseti naslov u Davis Cupu, što im je bio cilj koji su si zadali na početku godine.

“Bio nam je cilj finale, ali znali smo da Hrvati imaju odličnu momčad. Marin je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača svijeta, Dodig je odličan u paru. Naravno, ovo je veliko razočaranje za nas”, rekao je 30-godišnji Gasquet koji je prije dvije godine u Lilleu bio u francuskoj momčadi koja je izgubila finale od Švicarske (1-3).

Gasquet je u tom finalu poražen u paru s Bennetauom i u četvrtom dvoboju od Rogera Federera koji je Švicarskoj donio prvi trijumf u Davis Cupu.

Komentiraj