Još je aktivan požar koji je buknuo u subotu kod Dugopolja, na brdu između Dicma i Koprivna, i u kojem je do sada izgorjelo 100 hektara niskog raslinja, makije i smreke.

Požar će i danas uz vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe i Intervencijske postrojbe DIP Divulje gasiti petnaestak dobrovoljnih vatrogasnih društava, četiri kanadera i helikopter, doznaje se jutros u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

U gašenju požara je bilo angažirano ukupno 66 vatrogasaca iz Kaštela, Sinja, Zagvozda, Splita, Muća, Zagore, Solina i Vranjica, te sezonci koji su uz pomoć četiri kanadera i helikoptera MI8 sa spremnikom vode u kruški tijekom kasnog popodneva dio požara stavil ipod kontrolu, ali ne i u potpunosti ugasili.

Požar je jutros još aktivan zbog čega će vatrogasci raditi na krajnjem sjevernom rubu požarišta, a u pomoć će im doći i dodatne snage.
Zapovjednik dugopoljskoga DVD- a jučer je Hini rekao da je vatra od kuća u naselju Koprivno na trenutak bila udaljena svega 200 metara, no ubrzo su spriječili njezino daljnje širenje prema stambenim objektima.

Komentiraj