Bivši veleposlanik u Parizu Mirko Galić u ponedjeljak je za N1 komentirao srebro Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje je jučer završilo u Rusiji.

“Imali smo kapacitete za pobjedu i moramo valorizirati da je ovo zaista velik uspjeh, izbornik Zlatko Dalić je ujedinio igrače i stvorio je ekipu – mi hvalimo igrače, ali ne zaboravimo i stožer, koji je dao pozlatu, Vatreni nisu zlatni, ali jesu po igri”, rekao je Galić i dodao kako je nevjerojatno koliko su snage hrvatski reprezentativci imali u utakmici protiv Francuske.

Komentirao je i veliki uspjeh kapetana Luke Modrića, koji je proglašen najboljim nogometašem turnira. “Došao je istrošen, on tako malen, ali ogromnog rezervoara snage – igrao je na svoj talent i silno je vrijedno za Hrvatsku da na jednom takvom velikom priznatom natjecanju ima najboljeg igrača – to je osobni uspjeh za njega, ali i za Hrvatsku, on je zlato svake momčadi u kojoj igra”, objašnjava.

“Sada je na svima nama – od HNS-a, koji mora analizirati svoj doprinos koji nije osobito velik, stručni stožer koji ima velik udio te igrača koji imaju najveći i to treba sve ujediniti do navijača koji su bili čudo – zadržati to jedinstvo”, dodaje Galić smatra da je ovo za Hrvatsku dobar povod da se postavi pitanje zašto u drugim stvarima nema uspjeha da ne budemo zadnji ili predzadnji u Europi.

Upozorio je da su se sad svi sjetili staviti ruke na reprezentaciju, a do sad su od nje prali ruke. “Ovo je velik poziv da se nogomet organizira drugačije i da postane čist, istaknuo je dodavši da jednoj državi treba stadion, ali on nije dovoljan – potrebna su igrališta i stadioni diljem zemlje, treba ih graditi kako bi postojao komfor i sigurnost da na utakmici ne doleti falaša u glavu ili da slomite nogu i da se izvlače dobre ige. Pitanje je bi li ovi igrači da su ostali ovdje dosegli ovaj uspjeh”, kaže i zaključuje: “Nitko nema prava oduzeti uspjeh igračima, stožeru i navijačima uspjeh koji su postigli, pogotovo politika, i to pogotovo jer ništa nije godinama poduzimala iako su svi živi vidjeli što se u nogometu događa”.

Komentiraj