Gabrijela Žalac otvorila firmu, dobila ured i novčanu potporu

USKOK je u ponedjeljak proširio istragu u aferi vjetroelektrane i na bivšu HDZ-ovu ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac. Ona je, piše u srijedu Jutarnji list, u veljači ove godine otvorila svoju tvrtku za EU konzalting.

Ubrzo je, doznaje Jutarnji, dobila i besplatni ured u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci, a grad joj je 9. travnja dodijelio i bespovratnu novčanu potporu od pet tisuća kuna za pokretanje biznisa.

U posljednjem proširenju istrage Uskok ju sumnjiči da je 2017. kao ministrica pokušala u HBOR-u lobirati za kredit od 130 milijuna eura tvrtki Milenka Bašića. Gabrijela Žalac nije htjela komentirati proširenje Uskokove istrage, no potvrdila je da radi u Poduzetničkom inkubatoru i da je dobila potporu grada.

Gabrijela Žalac kazala je da je potporu dobila kao i svi drugi poduzetnici. “Od 19. srpnja 2020. više nisam u sukobu interesa i planiram i dalje koristiti sve potpore koje mogu. Ako smatrate da nešto nije u redu, prijavite nadležnim institucijama. Nemam nikakvih problema da sve istražite i propitate”, rekla je.

Samo dan prije službenog osnivanja tvrtke Gabrijele Žalac Grad Vinkovci raspisao je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje novih poduzetnika s rokom prijave do 30. listopada. Već 9. travnja Grad objavljuje odluku o dodjeli sredstava, a među pet tvrtki koje su dobile potporu našla se i tvrtka Gabrijele Žalac. Odluku potpisuje HDZ-ov gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Komentiraj