Gabrijel Boban i Andris Herrera potpisali za Varaždin

Momčad Varaždina će ostatak nogometne sezone biti osnažena s dva nova igrača. Ugovore s klubom su potpisali iskusni napadač Gabrijel Boban koji je dogovorio suradnju do 18. svibnja ove godine te krilo iz Venezuele Andris Jesus Herrera Salgado kojeg ugovorna obveza veže do 15. lipnja 2023. godine.

Boban je poznato ima na hrvatskim nogometnim terenima obzirom da je u dosadašnjoj karijeri nosio dres Kamen Ingrada, Virovitice, Pomorca, Zagreba i Osijeka. U Prvoj HNL je zabilježio 146 nastupa u kojima je zabio 35 golova. 31-godišnjak je posljednji angažman imao u moldavskom Sheriffu čiji član je bio od srpnja 2019. do rujna 2020. godine te je u tom razdoblju osvojio tamošnje prvenstvo i kup.

Herrera je pak 24-godišnji ofenzivni vezni, visok 1.75m, koji dolazi iz Caracasa. Prošao je nogometnu školu istoimenog kluba koji je najuspješniji u Venezueli. Bio je i U-17 reprezentativac te je rano debitirao za prvu momčad, ali je prije 20. godine skupio samo 8 nastupa pa je po minutažu u drugoj polovici 2016. godine otišao u osrednju Portuguesu gdje je bio standardan prvotimac.

Potom ga uzima Estudiantes de Mérida gdje igra tri godine. Radi se o klubu koji pripada višem srednjem dijelu tablice, redovitom sudioniku play-offa u kojem su ispadali u prvom kolu. Kvalificirali su se u 2018. i 2019. godini za Copa Sudamericanu gdje također ispadaju u 1. kolu. Osvojili su Aperturu 2019., a u Clausuri se nisu kvalificirali u play-off. U kupu su tijesno, nakon izvođenja jedanaesteraca, izgubili u finalu od Caracasa koji je osvojio Clausuru,a Andris je ušao kao zamjena u obje utakmice. Prošle godine Herrera prelazi u Yaracuyanose, novaka u prvoj ligi, gdje je bio standardan, ali s klubom nije ostvario plasman u razigravanje. Varaždin će mu tako biti prva europska destinacija u dosadašnjoj karijeri.

Komentiraj