Dr. Morgaine Gaye predviđa trendove u prehrani stanovništva

Future Tense

Dr. Morgaine Gaye futurologinja je koja se specijalizirala na temu prehrane. Istražuje nadolazeće promjene u konzumaciji namirnica i predviđa što ćemo jesti za 5 do 10 godina.

Jedno od predviđanja dr. Morgaine Gaye je da ćemo u budućnosti koristiti uređaje koji će biti direktno povezani s našim DNK-om, a s koji će nam ukazivati što bismo trebali jesti u tom danu kako bismo iskoristili svoj puni potencijal. Uređaje ćemo koristiti u vlastitoj kuhinji i u trgovinama te ćemo na temelju njihove analize birati namirnice.

Futurologinja okuplja istraživački tim te primjenjuje suvremeni znanstveni pristup istraživanju povijesti, prirode, globalnih kultura, marketinga te ponašanja potrošača kako bi mogla donijeti predviđanja vezana za prehranu. Doktorica smatra da se okus, iako ga poimamo kao biološko iskustvo, može promatrati kao socijalni fenomen.

Ističe kako bez obzira što jedemo ili ne jedemo, sa svime što kupujemo, uzgajamo i konzumiramo donosimo osobne, kulturne, društvene i političke odluke te tako održavamo vlastite kulturne obrasce.

Za kreiranje predviđanja važni su različiti faktori, od pakiranja, kulture, tradicije, religije, proizvoda koji se trenutno mogu naći na policama do proizvoda koji su se prestali proizvoditi ili prodavati. Kao futurologinja prehrane istražuje zašto konzumiramo određene namirnice te predviđa buduće trendove, ne ostavljajući pojedincu previše mogućnosti da ostane nezahvaćen određenim globalnim trendom.

Futurologinja Gaye predaje na Nottingham Trent sveučilištu u Londonu i Lund sveučilištu u Švedskoj. Redovito drži predavanja, seminare, radi akademska istraživanja, objavljuje publikacije, piše novinske članke te savjetuje prehrambene kompanije. Primarne teme su joj budućnost hrane, budućnost zdravlja i povezanost osobnog identiteta s odabirom namirnica.

Dr. Morgaine Gaye će govoriti na Future Tense konferenciji dana 02. listopada 2018. godine u zagrebačkoj Laubi.

“Izuzetno nam je drago što možemo podržati konferenciju Future Tense i na taj način iz prve ruke odškrinuti vrata budućnosti. Možda danas ne možemo zamisliti proizvod koji će željeti naš potrošač budućnosti, ali nam futurologija može pomoći da predvidimo njegove potrebe i promjenu trendova, što je dobra smjernica za planiranje budućeg poslovanja“, rekao je Tihomir Adam, direktor hrvatske prehrambene tvrtke Zvijezda.

Uz Gaye na Future Tense konferenciji govorit će i drugi futurolozi: Aric Dromi na temu pametnih gradova, David Birch uz podršku Addiko Bank na temu budućnosti plaćanja i Gerd Leonhard o utjecaju razvoja tehnologije na razvoj čovječanstva.

Dr. Morgaine Gaye, futurologinja prehrane

Komentiraj