PR Nacional

FUTSAL: Nacional Zagreb doveo slovenskog reprezentativca Kristjana Čujeca

Nakon prvoligaške sezone iz snova, Uprava Nacionala Zagreb dovela je u svoj roster jednog ponajboljih igrača sa ovih prostora, slovenskog reprezentativca Kristijana Čujeca koji je posljednu polusezonu zaključio u talijanskom velikanu Luparenseu.

Kristjan Čujec je 27-godišnji slovenski reprezentativac s bogatim inozemnim iskustvom. U Sloveniji je igrao za KMN Puntar nakon čega odlazi u inozemstvo te nastupa za brojne renomirane klubove. U Španjolskoj prvoj ligi je nastupao za Caja Segoviu i Ribera Navarra, zatim za talijanski Pesarofano i New Team, azerbajdžanski Araz Naxçıvan sa kojim je osvoji trće mjeso u euroskoj futsal Ligi prvaka, te na koncu talijanski Asti i Luparense.

Cijeli posao završen je danas a Čujec će se svom novom klubu priključiti početkom siječnja. Kristijan Čujec je bio želja Uprave Nacionala Zagreb i ovog ljeta.

“Cijeli posao sam završio sa sportskim direktorom Jozom Ivankovićem, on je bio puno konkretan da me dovode u Zagreb. Več na početku sezone je postojala opcija mog dolaska u Zagreb, međutim posao je spriječio moj Ugovor sa talijanskim Astijem. Ja mislim da Nacional Zagreb ima vrlo moćnu momčad koja mislim da može osvojiti dvostruku krunu i napraviti dobar rezultat i u Europi. Ovo su dva glavna razloga mog dolaska u Nacional Zagreb”, rekao je Čujec.

2048546_w2crop

Prije dogovora sa Nacionalom, Kristijan Čujec je sve bitne informacije dobio od kolege iz reprezentacije i igrača naše momčadi Igora Osredkara koji odrađuje svoju prvu sezonu u Nacionalu Zagreb. Impresije nisu izostale.

“Nacional Zagreb je najbolje organiziran tim u Hrvatskoj koji pored vrhunske seniorske momčadi radi vrlo dobro i sa mladima što je je pkazatelj kvalitete i ozbiljnosti jednog profesionalnog kluba. Želio bi sa Nacionalom osvojiti dvostruku krunu, neće bit lako, al uradit čemo sve da to ponovim sa dečkima koju su taj rezultat ostvarili prošle sezone. Naravno, iduće jeseni želim da napravimo i jedan dobar rezulat i u Europi zato što Hrvatska i Nacional Zagreb to zaslužuju”, dodao je novi član Naconala.

Sportski direktor kluba Jozo Ivanković nije krio oduševljenje postignutim dogovorom i otkrio nam je ciljeve i planove za ovu sezonu. “Nacional Zagreb je digao ljestvicu kvalitete toliko visoko da ni sam neznam gdje nam je granica u hrvatski okvirima. Ovo je dio plana priprema ze Ligu prvaka iduće jeseni i ostvarenja svetog cilja a to je obrana dvostruke krune. Mislim da smo dva koraka ispred prvog konkurenta, pratit ćemo njihove poteze u prijelaznom roku i dovesti još jednog igrača ako bude potrebno”, istaknuo je Ivanković.

2014_ep_19-892x420crop

“Ja sam ponosan na svoje dečke, to je sklop izrazite kvalitete i inteligencije koja provedi u djelo sve ono što se dogovorimo. Ostvariti sve pobjede u sezonu uz tako impresivnu gol razliku je nešto smo mogu samo najveći. S Čujecom smo dobili veliko pojačanje i spremni ulazimo u završni dio sezone u kojem se djele trofeji”, poručio je trener Nacionala Robert Grdović.

Nacional Zagreb će na idućem EURO-u u Srbiji 2016 biti klub sa najviše igrača na EURO-u. Vrijedi istaknuti kao će boje Nacionala Zagreb na europsko prvenstvu u Srbiji braniti čak osam igrača. Na popisu hrvatskog izbornika Mate Stankovića trenutno se nalazi pet igrača Nacionala, Osredkar i Čujec igraju za Sloveniju te Kocić za Srbiju.

Komentiraj