Pixabay

FUTSAL Nacional pojasnio zašto je otkazana kup utakmica

Poprilična bura podigla se u petak, nakon što je aktualni prvak u futsalu, Nacional, objavio kako otkazuje utakmicu osmine finala hrvatskog kupa u Vinkovcima protiv Aurelije.

Priopćenjem su se u subotu oglasili iz Nacionala, objašnjavajući razloge otkazivanja susreta. Jučerašnja utakmica refistrirana je rezultatom 3:0 za Aureliju, a vinkovačka je momčad tako prvi puta u povijesti stigla do četvrtfinala.

“Razlog je istraga Županijskog državnog odvjetništva, i konstantni pritisci ostalog dijela državnog represivnog aparata, što onemogućuju normalno funkcioniranje kluba već punih godinu dana. Dok se tome pribroji višegodišnja indolentnost i pasivnost Grada Zagreba, vodstva Zagrebačkog nogometnog saveza i Sportskog saveza Grada Zagreba, koji umjesto da prema važećim zakonskim okvirima i propisima potiču postizanje vrhunskih sportskih rezultata i ubroje Nacional među “klubove nositelje kvalitete”, rade sprdnju i diskriminaciju iz vlastitih samo njima znanih pobuda i/ili političkih razloga”, navode iz Nacionala.

Predsjednik kluzba Ivica Đolo kazao je kako je prije nekog vremena na adrese mnogih institucija stigla anonimna prijava protiv kluba, zbog sumnji u poslovanje. “nutar godinu dana, više puta su izvide i istrage radili USKOK, Porezna inspekcija, Radna inspekcija i Sportska inspekcija, i nitko nije utvrdio bilo kakve nepravilnosti u radu kluba. Ipak, niti to nije bilo dosta, i prije mjesec dana, pokrenuta je istraga Županijskog državnog odvjetništva. Međutim, odgovorno tvrdim, da smo 100 posto čisti i da poslujemo prema svim zakonskim obvezama. ali kako ne znamo što se istražuje, a i onemogućeno nam je normalno poslovanje, jednostavno smo odustali od odlaska na put. Izgleda da je problem izdići se iz prosječnosti”, rekao je Đolo.

Naglašava kako ima indicije tko je, i s kojim ciljem, pokrenuo ove napade na Nacional. Mediji su u petak nagađali kako je susret otkaan zbog financijskih problema u klubu. “Ni govora, već sutra mogu investirati veliki novac, ali jednostavno se ne usudim jer ne znam kamo ovo sve može odvesti”, istaknuo je.

Komentiraj