Futsal Dinamo 2019. godinu zaključio s 2.292 člana

U ponedjeljak, 30. prosinca, u SD Martinovka održana je redovna godišnja skupština Futsal Dinama. Skupština Kluba, sastavljena od njegovih članova, imala je priliku čuti pregled financijskog poslovanja kluba, kao i osvrt na rezultat prve momčadi, ali i širenje kluba u cijelosti.

Središnja tema bile su izmjene i dopune klupskog Statuta, a koje su se ticale sportskih, gospodarstvenih, društvenih, međunarodnih i demokratskih odredba kluba koje će u predstojećem razdoblju pomoći klubu kako bi se uključio u što više različitih aktivnosti koje mu donose korist. Skupštinari su jednoglasno izglasali izmjene Statuta kluba. Više o aktivnostima kluba vezano uz te izmjene, članovi i navijači će moći čuti u nastavku sezone zaključenjem određenih ugovora i dogovora, kao i izravnim upitom Upravi kluba putem nekog od naših kanala.

Predsjednik Matija Đulvat podnio je izvještaj o sportskim rezultatima kluba. Pritom je ustvrdio kako nije zadovoljan rezultatima u protekloj polusezoni, čime dijeli stav jednog dijela navijača. Đulvat je napomenuo i kako su pregovori s pojedinim pojačanjima u poodmakloj fazi te je primarni rezultatski cilj do kraja sezone stvoriti kemiju kakva nas je krasila proteklih sezona kako bismo playoff nikad izjednačenije lige dočekali u što boljem momentumu i raspoloženju.

Voditeljica Škole futsala Petra Mandić izvijestila je okupljene članove o porastu Škole futsala. Futsal Dinamo ima više trenera, kategorija i djece nego ikad dosad, a samo u prethodna tri mjeseca broj djece koji pohađaju Školu dosegao je gotovo 130. Jedan od glavnih ciljeva u narednom razdoblju, osim povećanja broja djece, je i dodavanje još jedne lokacije na kojima bi treneri mogli održavati treninge i okupljati djecu. S obzirom na to da još uvijek treninzi ne održavaju u Dubravi i Novom Zagrebu, te dvije lokacije imaju prioritet kod širenja mlađih uzrasta Futsal Dinama.

Tajnik Sebastian Sobota naznačio je kako su pregovori oko jednog od glavnih sponzora blizu kraju, te se u narednim danima očekuje definitivna potvrda nove poslovne suradnje. Broj članova i ove godine bio je zadovoljavajući, ukupno ih je u 2019. bilo 2292 člana, a ideja da s učlanjenjima za 2020. godinu počnemo u prosincu 2019. donijela je već 400 članova, što znači da iz kluba očekuju i vrlo plodnu iduću godinu po tom pitanju.

Sobota je također detaljno predstavio financijski segment kluba s naglaskom na organizaciju dva velika događaja, Šalatu i Cibonu. Također, detaljno su okupljenim članovima prezentirani prihodi i rashodi s jedne prosječne prvenstvene utakmice.

Za kraj svojeg izlaganja, Sobota je iznio financijski plan Kluba za 2020. godinu kojeg su članovi Skupštine jednoglasno usvojili.

Konačno, predstavljeni su i utvrđeni dodatni klupski projekti poput Dinamovih pub kvizova, Trofeja Dinamo, e-sport momčadi i druge aktivnosti koje su nemjerljivo pomogle Futsal Dinamu da se dodatno poveže s lokalnim zajednicama.

Na kraju skupštine, predsjednik Matija Đulvat uručio je plaketu Domagoju Mrli koji je i drugu godinu zaredom ponio titulu najboljeg povjerenika. Istu čast dobili su i Matea Kordić te Darijo Barbić, a određene su i nagrade za najbolje volontere kluba, koje je cijela uprava još jednom potvrdila kao jednu od vodećih snaga Futsal Dinama.

Na koncu su se iz kluba zahvalili članovima na dolasku u Martinovku, njihovim angažmanom na samoj Skupštini i konstruktivnoj raspravi.

Klubu slijedi nekoliko dana odmora i uživanja u blagdanima s obiteljima, ali vrlo će uslijediti novi poslovni i sportski izazovi i početak drugog dijela prvenstva.

Prvu utakmicu Futsal Dinamo u 2020. godini igra u petak 10. siječnja u Domu sportova II protiv prvaka Novog Vremena Apfel.

Komentiraj