Fuchs: “U ovim teškim okolnostima nastava funkcionira jako dobro i nastavlja se po modelu ABC”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.

“Donosit ćemo odluke shodno situaciji na terenu o eventualnom prelasku na model C jer mislimo da je i dalje nastava licem u lice najbolji oblik nastave”, rekao je Fuchs.

Na pitanje o sve većem broju učenika koji traže psihološku pomoć rekao je da je to jedan od razloga zašto tako uporno pokušavaju održati nastavu licem u lice.

Održavanje nastave po sadašnjem modelu prioritet

“Koliko god budemo dugo mogli održavati nastavu, održavat ćemo je, i zbog ove socijalno-psihološke komponente, a mi u Ministarstvu imamo tim, imamo ekipu koja je u svakom trenutku spremna pružati pomoć i, naravno, pružaju kad ih se kontaktira”, poručio je Fuchs.

“Obrazovanje funkcionira vrlo dobro”

Komentirajući današnji prosvjed dijela učitelja Fuchs je rekao da oni koji smatraju da je u sustavu kaos imaju pravo na to mišljenje.

“Ni najmanje ne mislim da je kaos, dapače, mislim da u ovim izuzetno teškim okolnostima nastava i obrazovanje funkcionira vrlo dobro”, poručio je.

Fuchs je rekao da je Vlada unatoč padu BDP-a u ovoj situaciji ispunila obećanje te da će od 1. siječnja svi prosvjedni radnici dobiti povećanje plaće od 4 posto.

“Na početku mandata sam rekao da sigurno ne bih dignuo ruku za smanjenje plaća”, rekao je Fuchs.

Što se mature tiče, Fuchs je naveo da Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje radi na nekoliko različitih varijanti.

“Ne mogu vam ovog časa eksplicitno reći na koji način će se čitav proces odvijati, što će se ocjenjivati. Pitajte me za neko vrijeme kad dobijem na stol varijante”, rekao je Fuchs.

Komentiraj