Fuchs: “Pada broj zaražene školske djece”

Pada broj školske djece zaražene koronavirusom, izjavio je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Od 1.440 zaraženih učenika osnovnih i srednjih škola 28. listopada, dodao je, danas je ta brojka smanjena na 1.119. To znači da je situacija u školama “čak i stabilnija” nego ona na sveučilištima, koja su, ako bude takva odluka, spremna preći na online nastavu u roku od 24 sata, kazao je Fuchs.

“Stanje među studentima i zaposlenima na sveučilištima je relativno dobro, ali u slučaju zahtjeva za kompletan prijelaz na online, sva sveučilišta i fakulteti su spremni prijeći online u roku od 24 sata”, kazao je Fuchs dodajući kako već i sada neki fakulteti i sveučilišta provode hibridnu nastavu.

Fuchs je upozorio kako, u donošenju odluke o online nastavi na fakultetima, treba voditi računa i o tome da bi vjerojatno oko dvadeset tisuća studenata koji studiraju u Zagrebu, a nisu iz tog grada, otišlo kućama, što može utjecati na širenje virusa. “Na sveučilištima zasad nije dramatično, a ako se donese argumentirana odluka o prelasku na online nastavu, spremni smo to učiniti u vrlo, vrlo kratkom roku”, kazao je Fuchs.

Komentiraj