Fuchs: “Odgađa se nastava na dva tjedna u osam škola u Sisačko-moslavačkoj županiji”

U najmanje osam škola Sisačko-moslavačke županije odgodit će se početak drugog polugodišta, izjavio je u četvrtak ministar obrazovanja Radovan Fuchs za Večernji.

Riječ je o školama: Osnovna škola Petrinja, Osnovna škola Mate Lovrak, Petrinja, Osnovna škola Dragutin Tadijanović, Petrinja, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Gora, Osnovna škola Jabukovac, Osnovna škola Glina, Osnovna škola Vladimir Nazor, Pokupsko i Srednja škola Glina.

“S obzirom na katastrofu koja je zadesila dijelove te županije imamo specifičnu situaciju. Imamo škole koje su kompletno oštećene do razine da ih se neće moći obnoviti. Trebat će izgraditi nove škole. Oni su izrazili želju, ne samo zbog toga što su objekti stradali nego imamo i psihološku komponentu”, rekao je Fuchs.

Škola tamo neće početi ni online, ne zna se koliko dugo. “Županija će dostaviti, no osam škola će sigurno zatražiti odgodu. Ostali bi trebali krenuti kako smo i razgovarali i kako su se dogovorile i sve ostale županije”, rekao je.

Upitan kako će se to vrijeme nadoknaditi, ministar kaže da je moguća nadoknada subotom, a nije isključen ni produžetak školske godine.

 

Komentiraj