Fuchs: “Najmanje dvotjedna odgoda nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je za Dnevnik HTV-a kako je u Sisačko-moslavačkoj županiji razorni potres ostavio veliki trag na školskim objektima. Kazao je kako će se nastava odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.

Dodao je da od 58 školskih objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji u njih 17 neće početi nastava, pa čak ni po C modelu, odnosno na daljinu. Nastava će se odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.

Fuchs je rekao da ruralni krajevi Republike Hrvatske imaju problem s lošom internetskom povezanošću te da su se roditelji snalazili na razne načine da djeca mogu pratiti školu na daljinu. Naglasio je kako vjeruje da će se ti problemi riješiti, ali u ovom trenutku ministarstvo je fokusirano na Sisačko-moslavačku županiju, te rješavanje problema na tom području.

Na pitanje je Hrvatska spremnija za nastavu na daljinu nego u ožujku prošle godine, odgovorio je kako bi bilo idealno da nastavu u virtualnom vremenu nastavnik drži u razredu, a da djeca kod kuće prate u realnom vremenu. “Imamo to u određenom broju škola, ali nemamo u svim školama”, istaknuo je, dodajući da za to treba stvoriti tehničke preduvjete za koje nije bilo vremena ni sredstava.

Ministar je rekao kako učitelji spadaju u drugu skupinu za cijepljenje, te će se cijepiti nakon docijepljenja zdravstvenih djelatnika, starijih osoba, te korisnika domova za starije osobe.

Komentiraj