Fuchs: “Ministarstvo osiguralo nabavu po 20 kompleta seizmografa i akceleratora za seizmološku službu na PMF-u”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u ponedjeljak je na sjednici Vlade kazao da je oko 50 posto obrazovnih objekata na području pogođenom potresom izvan funkcije pa će se aktivnosti usmjeriti na organiziranje nastave.

“U pogođenom području ukupno je 58 obrazovnih institucija, a broj učenika u Glini, Petrinji i Sisku je 5658. Do danas su pregledana 42 obrazovna objekta od kojih je devet neupotrebljivo, 11 privremeno neupotrebljivo, a 22 su upotrebljiva, otprilike 50 posto objekata je izvan funkcije”, rekao je na sjednici Vlade Fuchs.

Dodao je da će u sljedećem razbolju glavne aktivnosti ministarstva biti usmjerene na organiziranje nastave za učenike i studente, dodavši kako je dio djece i obrazovnih djelatnika zbog oštećenja morao napustiti svoje domove.

Ističe da će se na terenu osigurati pružanje psihološke pomoći za učenike i nastavno osoblje, kao i da će ministarstvo provesti žurne aktivnosti za izradu projektne dokumentacije kako bi se obnova školskih objekata realizirala u što kraćem vremenu.

Fuchs je rekao da je u tijeku i analiza potreba za informatičkom opremom i ona će biti zamijenjena, dodao je Fuchs te napomenuo kako je ministarstvo preuzelo i plaćanje dijela troškova smještaja u studentskim i učeničkim domovima za sve studente koji imaju prebivalište na potresom zahvaćenom području.

Ministar obrazovanja i znanosti naglasio je da je ministarstvo iz svojega proračuna osiguralo sredstva za nabavu 20 kompleta seizmografa i 20 kompleta akcelerografa za seizmološku službu na PMF-u u vrijednosti 4,5 milijuna kuna.

Komentiraj