Saša Zinaja

FRLJIĆ: ‘Pobijedi li na izborima, Karamarko će prvo spaljivati nepoćudne knjige’

Oliver Frljić, intendant riječkog Hrvatskog narodnog kazališta, prokomentirao je za Nacional nedavnu izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o stanju u tom kazalištu.

“Vrlo je vjerojatno da će Tomislav Karamarko, ako dođe na vlast, najprije spaljivati knjige koje smatra nepoćudnima. Nakon toga će uništavati sve ostale kulturne elemenate koji ne odgovaraju njemu i njegovoj stranci HDZ-u, stranci koja je opljačkala apsolutno sve u privatizaciji 1990-ih’, izjavio je za Nacional Oliver Frljić.

Frljić je to rekao nakon što je Karamarko na predizbornom skupu u Rijeci izjavio da “riječko kazalište nije ni hrvatsko ni narodno, nego je postalo prostorom jedne nove kulturne okupacije, mjesto izrugivanja hrvatskoj kulturi i samom hrvatskom narodu”. Karamarko je tom prilikom rekao i da se bliži čas kad će on i njegova stranka to promijeniti.

Te Karamarkove izjave negativno su odjeknule među njegovim neistomišljenicima, ali i među novinskim komentatorima koji su, poput Jelene Lovrić u Jutarnjem listu, konstatirali da Karamarko “zapravo prijeti suspenzijom umjetničkih sloboda i oglašava da će, čim uzmogne, čim dođe na vlast, okupirati riječko kazalište. Svojom izjavom pokazuje da ne poznaje, nije usvojio ili prezire elementarne demokratske standarde”.

Komentiraj