Marko Delbello

FRESH ISLAND FESTIVAL Organizatori pozivaju turističke zajednice jadranskih gradova na domaćinstvo

Jedan od najpopularnijih europskih glazbenih festivala Fresh Island Festival proveo je anketu na uzorku od 1 500 prošlogodišnjih posjetitelja te ovogodišnjih kupaca festivalskih ulaznica. Više od 70% njih izrazilo je želju za proširenjem programa na više od tjedan dana te nove destinacije uz otok Pag, kako bi što bolje upoznali i produžili svoj boravak u Republici Hrvatskoj. Većina ispitanika u anketi raspolaže budžetom od 1000-2000 eura koji su spremni potrošiti tijekom svog boravka.

Organizatori Festivala razmatraju mogućnosti i ponude gradova diljem Hrvatske. Izrazili su želju da uz Novalju na otoku Pagu, još jedan grad budu domaćin ovom prestižnom glazbenom događaju.

“Svake godine dobivamo puno upita. Koje destinacije u Hrvatskoj još posjetiti nakon Festivala? Današnji mladi, ujedno i naši posjetitelji, žele vidjeti i doživjeti maksimalno od svog boravka u Hrvatskoj. Kako bi Festivalu pojačali taj doživljaj te ga učinili još atraktivnijim i konkurentnijim na svjetskom tržištu, ideja nam je da proširimo trajanje cjelokupnog doživljaja te dodamo još jednu destinaciju uz otok Pag. Zanimljive su nam sve lokacije na Jadranskoj obali, a počele su nam stizati i prve ponude. Sigurno je da bi nova destinacija ali i hrvatski turizam ovime profitirali”, rekao je jedan od organizatora Adnan Mehmedović Medo.

Adnan Mehmedović Medo

Na ovogodišnjem Fresh Island Festivalu nastupaju vodeće RNB glazbene zvijezde današnjice poput Sean Paula, French Montane, dvojca Rae Sremmurd i dua Krept and Konan. Uz njih, na Freshu su do sad potvrđeni nastupi i engleske DJ zvijezde Tima Westwooda, dj ikone Jazzy Jeffa te reperice, pjevačice i producentice Lady Leshurr.

Festival je ove godine osvojio nagradu Attend za najbolji glazbeni događaj u Hrvatskoj prošle godine. Fresh Island Festival godišnje posjeti od 10 do 15 tisuća glazbenih fanova. Svaki od njih dnevno potroši između 70 do 100 eura što ih svrstava u bolje potrošače. Grad Novalja, otok Pag te hrvatski turizam od samog Festivala imaju velike koristi, a organizatori vjeruju kako bi uz još jedan grad domaćin Festival dobio na dodatnoj atraktivnosti i većem broju gostiju. Najveći broj gostiju dolazi iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Amerike te brojnih drugih zemalja.

Izvrsna je ovo prilika koju turističke zajednice ne bi smjele propustiti. Gradovi se organizatoru mogu javiti na e-mail: [email protected]

Komentiraj