Freddie Mercury je pomno birao automobile, strast su mu bile luksuzne limuzine

Screenshot YouTube

Freddie Mercury je posjedovao više luksuznih i starinskih limuzina, a njegova strast prema automobilima je bila umjerena. Neke od modela koje je vozio možete pogledati ovdje.

Pjevač popularne rock grupe Queen je imao profinjenu strast prema starinskim limuzinama. U njegovoj kolekciji su bili: Daimler DS420 Limo, Lincoln Town Car, Rolls-Royce Silver Dawn i Mercedes-Benz 420 SEL iz 1986. godine.

Vozački ispit je položio u odrasloj dobi i vrlo pomno je birao automobile.

Daimler DS420 je u njegovo vrijeme bio službeno vozilo brojnih svjetskih državnika. Američki model Lincoln Town Car s motorom velike zapremine je vozio po ulicama New Yorka.

Rolls-Royce Silver Dawn je bio opremljen najmodernijim dodacima u to vrijeme. Limuzina iz 70-ih godina je imala telefon i kasetofon.

Mercedes-Benz 420 SEL je u 80-im godinama bilo vozilo imućnih i poznatih osoba. Mercury je kao rocker slijedio svoj san i odlučio je kupiti luksuzni Mercedes.

U njegovoj kolekciji je bio i jedan od najpoznatijih modela Range Rovera. Terensko vozilo i kabriolet je kasnije došao u ruke bubnjara grupe Queen, Rogera Taylora.

Mediji, stručnjaci i osobe iz glazbene industrije spominju i model Studebaker Champion, no nije sigurno je li Mercury službeno posjedovao ovaj automobil.

Komentiraj