FRED MATIĆ “Prošli smo katarzu”

SDP-ov Predrag Fred Matić gostovao je u Dnevniku televizije N1 i komentirao izborni rezultat SDP-a.

“Prezadovoljni smo. SDP je pred ove izbore predvidio i zamislio koliko ćemo imati glasova i mandata. Na našu veliku sreću, ostvarili smo jedan mandat više nego što smo zacrtali i možemo parafrazirati našeg premijera i reći SDP je relativni pobjednik ovih izbora, a HDZ definitivni gubitnik ovih izbora”, rekao je Matić.

Zahvalio se svim biračima koji su izašli na izbore, a posebice biračima SDP-a. “Naše karijere su u drugom planu, ali bitno je reći da je SDP prošao katarzu i sad smo na putu potpunog oporavka”, rekao je Matić.

“Svakako da je situacija i predsjednika stranke sada drastično bolja, kad je na izborima polučio ovakav rezultat. To je dio politike, u politici se ide gore – dolje, mi sada idemo gore i tu mislimo i ostati”, rekao je Matić. “Sad se pokazalo da samo zajedno, samo jedinstveno možemo pružiti otpor”, dodao je.

Što se tiče izbora kandidata za predsjedničke izbore, Matić je rekao da će stranka o tome odlučiti. “Vidjet ćemo tko će pokazati najveći interes”, rekao je.

Upitan je li to Zoran Milanović, rekao je da će se to tek vidjeti.

“Kojega god kandidata da izaberemo, on će pobijediti gospođu Kolindu Grabar Kitarović i ona će onda izgovoriti jedinu istinitu rečenicu, reći će: ‘Hvala vam’, a mi ćemo sa zadovoljstvom reći: ‘Nema na čem”, kazao je Matić.

Komentiraj