Franu Joviću sraz Europske lige između Milana i Glimta

U nadolazećim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu hrvatski su suci delegirani na jednoj utakmici. U prvim utakmicama play-off kvalifikacijske faze Lige prvaka nije delegiran nijedan hrvatski djelitelj nogometne pravde.

Okršaj Milana i Glimta iz norveškog Bodoa pripao je Franu Joviću, koji je ove sezone promoviran u drugu skupinu UEFA sudaca gdje se pridružio Ivanu Bebeku.

Tridesetšestogodišnjem Joviću ovo će biti prva europska utakmica ove sezone, a do sada je u karijeri glavni sudac bio u devet kontinentalnih klupskih utakmica od čega je osam puta pravdu dijelio u kvalifikacijama za Europsku ligu te jednom u Ligi prvaka, kada je 2017. godine sudio Hiberniansu i RB Salzburgu (0-3) u drugom kolu kvalifikacija.

Što se njegove prošle sezone u europskim nadmetanjima tiče, glavni je sudac bio u drugom (Debrecen-Torino 1:4) i trećem (Luzern-Espanyol 0:3) kolu kvalifikacija za EL.

Sraz Milana i Bodoa je na rasporedu u četvrtak na San Siru (20:30), a Joviću će pomoćnici biti Ivica Modrić i Hrvoje Radić, dok će četvrti sudac biti Mario Zebec.

Zebec jedini hrvatski glavni sudac u ovotjednim europskim utakmicama

Komentiraj