Frankovka Feravina osvaja svijet

Feravina

Ako je suditi prema početku, 2017. godina će biti iznimno uspješna za Feravino.

Zapaženi nastupi na inozemnim i domaćim sajmovima rezultirali su velikim zanimanjem prvenstveno za premium linije Miraz i Diku pa su narudžbe u stalnom porastu.

Europu osvaja Frankovka, sorta koja je u Feričancima poznata još od 18. stoljeća, a u podrumima Feravina daje izvrsne rezultate. Na nedavnom kušanju u glavnom gradu Češke, koja je prijestolnica Frankovke, čule su se odlične kritike.

Dive joj se i Francuzi pa je prva veća količina Frankovke Dika sredinom veljače otišla u jednu od najpoznatijih vinskih zemalja – Francusku, a sve je traženija u Meksiku, jer izvrsno paše uz njihova pikantan jela.

U Ameriku su otišla mlada vina Rose i Graševina iz iste linije, a kako je graševina vrlo interesantna i egzotična sorta za uvoznike iz New Yorka, narudžbe neprestano rastu.

“Ove godine očekujemo proširenje asortimana s novim proizvodima te nastavak rasta prodaje u Hrvatskoj kao i na zahtjevnim inozemnim tržištima. Feravino je do sada izvozilo u deset zemalja, a u ovoj godini izvozimo u 15 zemalja i već imamo ugovorene izvozne poslove većeg obujma. Radimo složno, sa stručnim i kreativnim mladim timom, koji je otvoren za suradnju i nove prodajne izazove”, ističe Luka Vrga, direktor prodaje FeraVina.

Osim nastupa na Wine Professionalu u Amsterdamu, Vinsud u Montpellieru i kušanju u Pragu, Feravino se prezentiralo u Novom Sadu, na Sarajevo vino festu, Beowinefairu u Beogradu te Vinu i kinu u Anconi, a iznimno su zapaženi i nastupi u zemlji.

Na prvom Salonu pjenušavih vina u zagrebačkom hotelu Dubrovnik predstavljen je interesantnim i jedinstven pjenušac Virtuo, dok je na En Primeuru 2017 u zagrebačkom Hotelu Westin oduševila Graševina 2016. iz obje linije Dika i Miraz te Rose Dika 2016.

“Naša mlada vina istinski su odraz berbe 2016. koja se možda ne ističe kvantitetom, ali zato je jedna od najkvalitetnijih. Elegantan su, naglašene voćnosti i svježine, zanimljiva i jedinstvena u okusu i strukturi, izbalansiranih kiselina, visokog sklada s ugodnim alkoholima”, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Feravina, na predstavljanju mladih vina u Westinu.

Ova vina, ali i starije berbe mogla su se kušati krajem veljače na Grand Tastingu u zagrebačkoj Laubi, gdje se ovaj poznati slavonski proizvođač predstavio među stotinjak najpoznatijih vinskih kuća iz regije.

FeraVino1

Komentiraj