HINA/ Nikša MILETIĆ

FRANKOVIĆ “Problem nam je CA, jeftinije je otići u London nego u Zagreb”

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao kako Dubrovnik ove godine bilježi 24% bolje reultate. “Procjena je da će 9 tisuća ljudi danas samo s kružnih putovanja posjetiti Dubrovnik, plus izleti, svi oni žele doći u povijesnu jezgru. Na ulazima u grad smo uveli brojače, kada brojka prijeđe 8000 – pali se alarm”, rekao je Franković.

Dodao je da žele doći do broja od četiri tisuće gostiju dnevno s kružnih putovanja. Tada će, kaže, moći pružiti kvalitetniju uslugu nego kada je u gradu više gostiju. Franković naglašava da je Dubrovnik grad odsječen od matice zemlje. “U tijeku turističke sezone zbog gužve na cestama je nemoguća komunikacija do Splita, a gorući problem je Croatia Airlines jer ne pronalazimo zajednički jezik, cijene dižu u nebo. Ispada da je jeftinije otići u London nego u Zagreb”, kaže.

Smatra da bi Pelješki most pomogao pri mijenjanju kvalitete života u Dubrovniku i poboljšanja komunikacije sa Zagrebom i Splirom. Franković je dodao i kako Dubrovnik mora biti i ekskluzovna destinacija i grad dostupan svima. “Stvara se fama da je Dubrovnik preskup, ali nije tako. Na ekskluzivnim mjestima kava se plaća 15 kuna, ali ima i lokacija gdje je cijena kao u drugim gradovima. Tržište određuje cijenu, a postoje i tržište zakupa. Ako je prostor skup, iznajmljivači su prisljeni dići cijenu”, objašnjava.

Za kraj je rekao da je gradska vlast u Dubrovniku stabilna. “Nema problema u funkcioniranju vlasti, usvojil smo proračun, održali smo tri sjednice Gradskog vijeća. Radimo punom parom na realizaciji brojnih projekata”, poručio je.

Komentiraj