FRANKOVIĆ ‘HDZ je premoćni pobjednik izbora u Dubrovniku’

HINA/ Nikša MILETIĆ

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u nedjelju da je nakon većine prebrojanih glasova, 80,77 posto do 22,30 sati, HDZ premoćni pobjednik izbora u Gradu Dubrovniku, s 31,62 posto glasova koje je osvojio on kao gradonačelnički kandidat te s 32,21 posto osvojenih glasova HDZ-ove liste za dubrovačko  Gradsko vijeće.

Njegov protukandidat  Valentin Dujmović, kandidat koalicije HNS-HSLS za dubrovačkog gradonačelnika, prema neslužbenim rezultatima osvojio je 17,22 posto glasova, a lista te koalicije za dubrovačko Gradsko vijeće osvojila je 12,11 posto glasova.

”Nakon prebrojanih većine glasova možemo utvrditi da smo HDZ i ja kao kandidat za gradonačelnika, zajedno s mojim zamjenicama, premoćni pobjednici u gradu Dubrovniku. Nakon osam godina HDZ slavi u Dubrovniku”, rekao je Mato Franković.

”Naš koalicijski potencijal je jako velik i uvjeren sam da ćemo već do idućeg vikenda imati više od 15 ruku u Gradskom vijeću. Odredit ćemo i datum prve sjednice Gradskog vijeća i krenuti s objavom budućeg proračuna za 2018. godinu. Ne stajemo nego aktivno krećemo dalje. Nemamo vremena, grad mora ići dalje”, naglasio  je HDZ-ov gradonačelnički kandidat. Dodao je da će kroz ova dva tjedna, do drugog kruga, 4. lipnja, vodit afirmativnu kampanju.

“Jasan je razmak glasova između mene i mog protukandidata Valentina Dujmovića”, zaključio je Franković.

Kandidat koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović komentirao je izborne rezultate rekavši kako u drugi krug kreće od nule. Pozvao je birače koji mu nisu dali glas u prvom krugu, to naprave u drugom krugu.

Komentiraj