Franjo Prce novi igrač Varaždina

Franjo Prce novi je igrač Varaždina, 23-godišnji branič stigao je kao slobodan igrač i potpisao stipendijski ugovor s kojim je za varaždinskog prvoligaša vezan do sredine lipnja 2021. godine.

Prce je karijeru započeo u Omladincu iz Vranjica iz kojeg je 2009. prešao u Hajduk, no u splitkom klubu se nakon nastupa za juniore nije uspio dogovoriti oko novog ugovora i u kolovozu 2014. prelazi u Lazio.

Član talijanskog prvoligaša, za čiju je prvu momčad upisao jedan trash-time nastup, je bio sve do srpnja prošle godine kada prelazi u ciparsku Omoniju. Tijekom godina provedenih u Italiji nekadašnji član mlađih kategorija hrvatske reprezentacije je bio slan na posudbe u drugoligaše Salernitanu (nijedan nastup) i Bresciu (sedam ligaških nastupa), a najviše se naigrao u Laziovoj Primavera momčadi s kojom je u sezoni 2014/2015 osvojio talijanski kup.

Posljednja posudba koju je Prce odradio prije konačnog rastanka s Lazijom bila je u pulskoj Istri 1961, za koju je u sezoni 2017/2018 upisao 16 ligaških nastupa bez učinka, a igrao je i u dvije utakmice doigravanja za Prvu HNL u kojima je Istra s ukupnih 3-2 porazila upravo Varaždin.

Po dolasku na Cipar 23-godišnjak je bio standardan prvotimac u prvom dijelu sezone, te je u debiju za Omoniju čak postigao i pogodak. Ipak, početkom 2019. završava na klupi, a u ožujku dolazi do ozljede mišića zbog koje je van pogona bio sve do druge polovice svibnja.

U srpnju ove godine potpisao je za ukrajinskog prvoligaša Karpati iz Lviva, čije boje brani Frane Vojković, no u Ukrajini je već nakon mjesec dana bez javnog obrazloženja od strane kluba dobio raskid ugovora. Tijekom perioda provedenog u Karpatiju upisao je samo jedan nastup za mladu momčad kluba.

Novi član Varaždina već je registriran pri HNS-u tako da ima mogućnost nastupa te bi se, u slučaju da ga trener Borimir Perković izabere, mogao naći u zapisniku već sutra kada Varaždin s početkom u 18 sati ugošćuje Goricu.

Komentiraj