Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Frani Lučiću nakon 11 godina država mora platiti odštetu

Na zagrebačkom Općinskom sudu izrečena je nepravomoćna presuda u tužbi Frane Lučića, jedinog preživjelog vatrogasca s Kornata u tužbi protiv države i grada Šibenika. Sud je odlučio da će Lučiću biti isplaćeno milijun i 750 tisuća kuna, prenosi Index.

Radi se o ponovljenom sporu koje je Frane Lučić već jednom izgubio.

Nastradao sam spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima. Zato pozivam tu istu vlast da mi objasni zašto mi to radi i da prestane s tim. Ako ne želi objasniti zašto, molio bih ih da se prestanu izrugivati mojim fizičkim ozljedama te naruženosti i strahu koji sam zadobio stradavajući”, rekao je prošle godine uoči obljetnice tragedije jedini preživjeli vatrogasac.

Lučić je tužio nDVD i Općinu Tisno, Grad Šibenik i Republiku Hrvatsku, koje smatra odgovornima za tragediju u kojoj su poginuli njegovi kolege i prijatelji. U požaru na Kornatu Lučić je zadobio teške opekline na više od 80 posto tijela. Predmet je vraćen na Općinski sud uz obrazloženje kako treba točno utvrditi tko i koliko mora platiti.

Komentiraj