Francuski sudac formu brusi na bugarskim travnjacima

Bugarski nogometni savez prihvatio je zamolbu francuskih kolega da njihov sudac Clément Turpin bude delegiran za utakmicu tamošnje lige kako bi mogao održavati formu obzirom da je nogometna sezona u Francuskoj prekinuta.

Turpin će tako u subotu, 4. srpnja, suditi utakmicu 29. kola playoffa Parve lige u kojem će u gradskom derbiju snage odmjeriti Levski i Slavia Sofia.

38-godišnji pravnik je FIFA sudac od 2010. godine, a dvije godine kasnije je ušao u skupinu elitnih sudaca UEFA-e. 2016. godine je dobio nagradu za najboljeg suca Francuske. Sudio je na Europskom prvenstvu u Francuskoj i Olimpijskim igrama u Riju 2016., kao i Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2018. godine.

Početak nove sezone Ligue 1 zakazan je za 23. kolovoza, a prije toga će se odigrati finalne utakmice Kupa i Liga kupa za sezonu 2019./20. U finalu Kupa 24. srpnja na Stade de France PSG će odmjeriti snage sa St Étienneom, a tjedan dana kasnije na istom stadionu u finalu Liga kupa sastaju se PSG i Lyon. Oba finala će se kako trenutno stvari stoje igrati pred maksimalno 5.000 gledatelja.

Komentiraj