Francuski predsjednik stigao u Nicu: “Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je stigao u Nicu, poprište današnjeg krvavog terorističkog napada, te se obratio javnosti.

Macron je oštro osudio današnji napad u tom gradu, koji je opisao kao “islamistički teroristički napad”.  U tom je napadu, podsjetimo, napadač nožem ubio troje ljudi kod crkve.

“Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti”, rekao je Macron za televiziju France 24.

Najavio je da će pojačati sigurnosne mjere oko škola, dodavši kako će više nego udvostručiti broj vojnika koji štite zemlju od terorističkih napada, dodavši kako će vojska posebno štititi vjerske objekte. .

“Ako nas napadaju, to je zbog naših vrijednosti, vrijednosti slobode i naše namjere da ne popustimo teroru”, rekao je Macron.

“Želim izraziti podršku Francuske katoličkoj zajednici”, dodao je Macron, aludiravši na situaciju da su se današnji napadi dogodili u blizini crkava.

Serija napada je uslijedila u trenutku kada se Francuska još uvijek oporavlja od stravičnog ubojstva gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nije još poznato jesu li napadi u četvrtak povezani s objavljivanjem tih karikatura, koje muslimani smatraju svetogrđem.

 

U napadu nožem u bazilici u Nici ubijene tri osobe, ženi odrubljena glava

Komentiraj