EPA/YOAN VALAT

FRANCUSKI DRŽAVNI ODVJETNIK Muškarac ubijen u Parizu nosio zastavu IS-a

Muškarac ubijen u četvrtak blizu policijske postaje u Parizu nosio je mobitel i list papira na kojem je bila prikazana zastava Islamske države s jasnom porukom na arapskom jeziku, objavilo je francusko državno odvjetništvo, a istraga je pokazala da je bio poznat policiji po krađi na jugu Francuske iz 2013.

“Mobitel i komad papira na kojem je bila prikazana zastava Daesha s jasnom porukom na arapskom jeziku pronađeni su kod te osobe”, rekao je Francois Molins, koristeći se arapskim akronimom za terorističku organizaciju Islamsku državu.

S obzirom na te okolnosti, slučaj će se istraživati kao teroristički događaj, rekao je Molins.

Pariška policija ubila je u četvrtak muškarca naoružanog nožem koji je pokušao ući u policijsku postaju uzvikujući “Alahu Akbar” (Bog je velik) i koji je možda nosio pojas s eksplozivom.

Izvori bliski istrazi rekli su da je ubijeni identificiran kao Sallah Ali, bez stalnog prebivališta, rođen 1995. u Casablanci u Maroku. Policija mu je otiske prstiju uzela 2013. na jugu Francuske u sklopu istrage za krađu.

Izgred se dogodio samo nekoliko minuta pošto je francuski predsjednik održao govor pred snagama sigurnosti u drugom dijelu Pariza na samu godišnjicu islamističkog napada na satirički časopis Charlie Hebdo.

Napadač je nasilno htio ući u policijsku postaju 18. arondismana u sjevernom Parizu, području na koje je Islamska država najavila svoje udare nakon terorističkih napada u studenome u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Komentiraj