Francuske vlasti lobiraju za prekid svih liga petice

Francuske vlasti predvođene predsjednikom Emmanuelom Macronom prema pisanju Le Parisiena zalažu se za konačni prekid nogometnih natjecanja za sezonu 2019./20. u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Španjolskoj nakon što je odlukom državnih vlasti da nema sportskih natjecanja do rujna ove godine završena sezona u najvišem rangu francuskog nogometa.

Ministrica sporta Roxana Maracineanu je započela bilateralne razgovore s europskim partnerima kako bi ih nagovorila da slijede primjer Francuske. Razgovori s njemačkim i talijanskim ministrima su već okončani dok je danas na rasporedu video sastanak i sa španjolskim kolegom.

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora je jučer izjavio: “Da sam na mjestu predsjednika Saveza i vodstva Serie A počeo bi razmišljati o sljedećoj sezoni. Ako ne želimo imati neizvjesnosti samo slijedimo primjer Francuske i Nizozemske koje su zaustavile svoja nogometna prvenstva u potpunosti. To bi onda mogao biti zajednički europski stav.”

Talijanski vlasti će daljnje sastanke na temu nastavka natjecanja održati u petak dok njemačka kancelarka Angela Merkel danas treba iznijeti novosti kad je u pitanju nastavak Bundeslige.

Komentiraj