Francusku je zapljusnuo val štrajkova, no usprkos poremećajima u zračnom i željezničkom prijevozu i problemima zbog neodvožnje smeća vlasti poručuju da će do otvaranja Eura 2016. u petak navečer sve biti u redu.

Ministar prometa i veza Alain Vidales tvrdi da će svi navijači stići na večerašnju utakmicu otvaranja Eura 2016. i poručio da će, bude li potrebno, strojovođe primorati na povratak na posao.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo obećala je uklanjanje smeća koje se nagomilalo tijekom 12-dnevnog štrajka zaposlenih u centru za spaljivanje otpada. U petak ujutro odvezene su prve hrpe smeća, no na pomolu je novi problem za francuske vlasti.

Za subotu, drugog dana nogometnog prvenstva, najavljen je štrajk pilota Air Francea. Kompanija je priopćila da može osigurati 80 posto letova.

Prizemljit će se četvrtina zrakoplova na srednjim rutama iz Pariza i prema francuskoj prijestolnici, a oko 90 posto dugih letova, kao i domaći letovi, biti će pošteđeno štrajka, kažu u Air Franceu.

U Francuskoj sindikati već mjesecima štrajkaju zbog najavljene reforme tržišta rada i restrukturiranja u državnim željeznicama (SNCF).

Komentiraj