Francuski tužitelji identificirali su i drugog napadača, koji je u utorak sudjelovao u ubojstv 86-godišnjeg svećenika Jacquesa Hamela u crkvi u Saint-Etienne-du-Rouvrayju. Riječ je o 19-godišnjem Abdelu Maliku Petitjeanu, objavili su francuski mediji. Ranije je prvi napadač identificiran kao 19-godišnji Adel Kermiche.

Obojica su ubijeni ispred crkve, u koju su upali i uzeli taoce. Islamska država objavila je u srijedu videosnimku dvojca, koji izražavaju vjernost terorističkoj skupini. “Nakon provedenih DNK analiza, terorist je identificiran kao Abdel Malik Nabil Petitjean”, rekao je izvor iz ureda pariškog Tužiteljstva za francuske medije.

Petitjean je iz istočne Francuske, te je bio na radaru sigurnosnih službi. Policija ga je tražila nekoliko dana prije napada. Kermichea je policija nadzirala, te je nosio uređaj za elektroničko praćenje. Prošle je godine dva puta uhićivan zbog pokušaja odlaska u Siriju kako bi se priključio borcima Islamske države.

Dvojac je upao u crkvu u predgrađu Rouena tijekom jutarnje mise. Prerezali su grkljan svećeniku prije nego što ih je ubila policija. Jedan od taoca zadobio je teška ozljde. Tužitelj je otkrio kako su napadači nosili lažnu eksplozivnu napravu omotanu aluminijskom folijom te oružje.

Komentiraj