hina

“Franck se ponaša kao banka, a ne kao proizvođač kave”

“Franck je izašao s još jednom u nizu skandaloznih izjava”, rekao je na početku iznenadnog nedjeljnog obraćanja javnosti izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško, izvještava dnevnik.hr.

Za Franck je rekao da ima duboke poslovne veze s bivšom upravom Agrokora, odnosno s Ivicom Todorićem.

“Svi postaju taoci jednog vjerovnika, jer se Franck ponaša kao banka, a ne kao proizvođač kave. Pretvorili su se u jednog od najvećih domaćih financijera Agrokora”, istaknuo je Peruško.

“Franck svoju energiju ulaže na rušenje nagodbe zbog svojih partikularnih interesa”, istaknula je Weber.

Neki dobavljači Agrokora poručili su da nagodbu, koja bi, podsjetimo, trebala biti sklopljena do 10. srpnja, neće potpisati jer se protive tome da se pogoduje Sberbanku. Ta banka, naime, ima dionice Mercatora vrijedne oko 40 milijuna eura, koje bi se mogle prebaciti na Agrokor, a toliki bi onda bio udio ruske banke u vlasništvu novog Agrokora.

Osim toga, nagodbu bi trebalo blagosloviti Stalno vjerovničko vijeće, ali za njegovo formiranje nema vremena pa će je donijeti Privremeno što su oštro kritizirali neki od dobavljača.

“Franck je prisiljen zatražiti od Trgovačkog suda u Zagrebu poduzimanje žurnih mjera koje će spriječiti ovakvo daljnje skandalozno i nezakonito odlučivanje izvanredne uprave. Velikoj većini vjerovnika uskraćeno je zakonsko pravo da sami ili putem svojih opunomoćenih predstavnika sudjeluju u kreiranju nagodbe”, poručili su iz Francka.

Komentiraj