Fran Jović neće suditi regionalni derbi Rijeke i Istre 1961

Iako je početkom tjedna delegiran kao glavni sudac dvoboja 15. kola SuperSport HNL-a u kojem će se u subotu od 17:30 na Rujevici sastati Rijeka i Istra 1961 Fran Jović ipak neće suditi navedenu utakmicu.

Naime, zagrebački arbitar je skinut s liste nakon jučerašnjeg dvoboja na Poljudu između Hajduka i Gorice, a u kojem se negativno istaknuo kad je u 58. minuti susreta nakon sugestije VAR-a dosudio kazneni udarac za domaćine ocijenivši da je Jovičić u šesnaestercu napravio prekršaj nad Melnjakom.

Jović je iznimno kratko gledao snimku dvoboja, a tom prigodom je stoperu Gorice pokazao i žuti karton zbog povlačenja. Situaciju u kojoj je neposredno nakon toga Raspopović u vlastitom kaznenom prostoru nespretno uštopao loptu rukom nije ni razmatrao.

VAR je Jovića pozvao na pregled video snimke i u 83. minuti kada je Korca rukom blokirao pokušaj Čoline da pogodio prazna vrata. Tad se odlučio isključiti nogometaša Gorice.

Jovića će tako na Rujevici zamijeniti Dario Bel iz Osijeka. Osim Jovića na regionalnom derbiju u VAR sobi neće biti Ante Čuljka, koji je također jučer tu funkciju obavljao u Splitu. Njegova zamjena će biti Zdenko Lovrić iz Đakova.

Službene osobe za 15. kolo:

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]