Royal Thai Police

FOTOROBOT OSUMNJIČENIKA Tajlandska policija vjeruje da se radi o strancu, imao pomagače

Tajlandski je premijer Prayuth Chan-ocha u srijedu je apelirao na glavnog osumnjičenika za bombardiranje svetišta u srcu Bangkoka da se sam preda vlastima. Prayuth je istaknuo kako se boji da će osumnjičeni biti ‘ušutkan’, te mu poručio da ako želi biti siguran da bi se trebao predati vlastima.

“On je glavni osumnjičenik kojeg moramo uhvatiti, a vlasti će pronaći sva pravna sredstva kako bi osigurala njegovu sigurnost”, rekao je premijer, prenosi CNN.

Tajlandski je sud u srijedu izdao tjeralicu za osumnjičenikom, kojeg opisuju kao neimenovanog stranog muškarca. Jedan tajlandski taksist koji je pokupio osumnjičenika odmah nakon bombaškog napada rekao je kako ‘ne vjeruje da se radi o Tajlanđaninu’. 47-godišnji taksist je rekao CNN-u kako je za vrijeme kratke vožnje muškarac pričao na mobitel na njemu nepoznatom jeziku. Svom vozaču nije rekao ništa, samo mu je pokazao papirić na kojem je pisala adresa parka napisana na engleskom jeziku.

“Kada je izašao iz taksija, činio se miran. Kao i svaka druga mušterija. Uopće mu se nije žurilo”, rekao je taksist. “Nisam ga dobro vidio. Sjećam se duge brade i blijedog lica. Da bar da sam ga bolje pogledao, ali stvarno nisam znao što se u tom trenu događa. Nemam naviku buljiti u svoje putnike”.

Policija vjeruje kako je glavni osumnjičenik imao pomagače. Sigurnosne su snimke pokazale kako su u napadu glavnom osumnjičeniku pomagale najmanje dvije osobe. U napadu koji se dogodio u ponedjeljak poginulo je 20 ljudi, a ranjeno je više od 120. Potvrđeno je da su među poginulima šest kineskih državljana, dvije osobe iz Hing Konga, četiri iz Malezije, pet sa Tajlanda te po jedna osoba iz Velike Britanije i Singapura.

Na snimci se vidi kako osumnjičenik stavlja ruksak pod klupu u svetištu, a zatim se udaljava neposredno prije eksplozije. Na sebi je imao žutu majicu i sunčane naočale. Policija je ‘vrlo sigurna’ kako je upravo taj čovjek bombaš. Policija je objavila i fotorobot osumnjičenika, koji je opisan kao tamnokosi muškarac sa naočalama. Dodaju kao je imao povez na podlaktici, što upućuje na to da je nedavno ozlijeđen. Za informacije o napadaču policija nudi 28 tisuća dolara.

Nitko još uvijek nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Komentiraj